donderdag 28 maart 2013

Arme Kyra....

Omdat Citroen over een paar weekjes bij ons in huis komt is het belangrijk zeker te weten dat Kyra niet ziek is, zodat hij Citroen niet kan aansteken. En daarom wilde ik Kyra graag laten testen op 4 belangrijke papegaaienziektes; PBFD, KDS, Polyoma en Chlamydia. En dat was dus vandaag. Een vriendin met een grijze roodstaart is mee gegaan omdat zij haar grijsje ook wilde laten testen. En dus de birdies goed ingepakt en met kruik en al onderweg gegaan naar Den Haag met het OV. Voor deze testen bij vogels moet je naar een vogelarts of naar een dierenarts met een specialisatie in vogels, want normale dierenartsen doen het niet. Vandaar dat we helemaal naar Den Haag moesten gaan. Toen we er eenmaal waren was Dreamer, het grijsje van mijn vriendin aan de beurt. Het arme beestje schreeuwde de hele boel bij elkaar. Hij vond het echt helemaal niets! Daarna was Kyra aan de beurt. Bloed prikken via zijn nekje, ontlastingonderzoek en een onderzoek of de organen nog goed werkten. Maar toen Dreamer nog aan de beurt was en zo schreeuwde merkte ik dat ik helemaal emotioneel werd.. Ik kon er echt niet bij zijn als Kyra werd geprikt.. Dan zou ik daar zo staan janken... Vond het gewoon zo sneu, haha.. En ben dus even naar de gang gegaan... De uitslag van de testen naar de interne organen waren heel positief! Nu nog zo'n twee weekjes afwachten op de testen naar de papegaaienziektes.. Ben heel erg benieuwd! Kyra heeft het in ieder geval wel gezien, hij vond er niets aan, maar hij heeft zich groot gehouden! Ben zo trots op mijn kleine mannetje.. Hij is nu diep in slaap, en kan hem ook niet steeds bij me pakken want hij poept nog bloed,.. maar ik ga hem lekker verwennen! Morgen weer naar Melbourne, hoop dat het een beetje mooi weer mag zijn :)

2 opmerkingen:

  1. Ja die arme beessies. Sinds we thuis zijn is Dreamer alleen nog maar aan het eten. Hopelijk zijn ze snel ontstressed!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahw... Kyra heeft wel gegeten maar het is nu donker boven dus hij slaapt.. kwam net mijn kamer binnen en hij lag lekker in z'n tentje.. haha zo schattig!

    BeantwoordenVerwijderen